Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Οι υπολογισμοί...δικοί σας(!)

Τί λένε οι επιστήμονες;
Όπως προκύπτει από μια μελέτη που έχει κάνει το Εργαστήριο Φυσικής και Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Μακεδονίας οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο αποτυπώνονται στον πίνακα: (κάντε click για μεγέθυνση).


Σύμφωνα με στοιχεία που ισχύουν στην Αμερική φαίνεται ποιές είναι οι μέσες εκπομπές ρύπων από ένα τέτοιο εργοστάσιο. Επίσης αποτυπώνεται με σαφήνεια ότι το διοξείδιο του άνθρακος με την μισή από την προβλεπόμενη επένδυση στη συγκεκριμένη περιοχή θα ξεπεράσει τους 5 τόνους την ημέρα. Θα ξεπεράσει τους 7,5 τόνους το μονοξείδιο του αζώτου ενώ το διοξείδιο του θείου που είναι γνωστό ότι έχει μια δυσάρεστη οσμή υπολογίζεται στα 445 κιλά την ημέρα.Είναι εμφανές ότι σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης επένδυσης τα συγκεκριμένα μεγέθη διπλασιάζονται.
Στο σχετικό πίνακα τον οποίο έχουν συντάξει πανεπιστημιακοί παίρνοντας στοιχεία από τα διεθνή δεδομένα αφού τα συγκεκριμένα εργοστάσια δεν είναι κάτι άγνωστο προκύπτουν με σαφήνεια και οι επιπτώσεις στον ανθρώπινο παράγοντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις τέτοιων στοιχείων είναι αυτονόητο ότι δημιουργούν έναν πρόσθετο προβληματισμό και ουσιαστικά καθοδηγούν τα βήματα για τις μελλοντικές κινήσεις. (πηγή εφημ. σέντρα)
Δείτε από την ίδια εφημερίδα για το τι ζήτησε ο δήμος και τι υποσχέθηκε η εταιρεία:

(Πηγή: http://lamianews.blogspot.com)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου